Liever dier dan mens van Pieter van Os heeft de Libris Geschiedenis Prijs 2020 gewonnen. Dat werd vanochtend bekendgemaakt in het VPRO-radioprogramma OVT. Van Os kan 20.000 euro bijschrijven op zijn bankrekening.

Van Os moest het opnemen tegen deze medegenomineerden:
Enny de Bruijn – De hoeve en het hart. Een boerenfamilie in de Gouden Eeuw (Prometheus)
Mar Oomen – Missievaders. Een familiegeschiedenis van katholieke wereldverbeteraars (Atlas Contact)
Angelie Sens – De Kolonieman. Johannes van den Bosch (1789-1844), volksverheffer in naam van de koning van Angelie Sens (Balans)
Eva Vriend – Eens ging de zee hier tekeer. Het verhaal van de Zuiderzee en haar kustbewoners (Atlas Contact)

De jury bestond uit: Hans de Boer, voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW. Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie; Annelien de Dijn, hoogleraar Politieke Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht; Piet Emmer, emeritus-hoogleraar in de geschiedenis van de Europese expansie; Jan de Hond, conservator Geschiedenis bij het Rijksmuseum; Annemarie Lavèn, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad; Martin Sommer, redacteur van de Volkskrant en Inge Schriemer, Conservator Ontwikkeling, Zingeving en Ontspanning bij het Nederlands Openlucht Museum.