In het radioprogramma OVT is zojuist bekendgemaakt dat Martin Bossenbroek de Libris Geschiedenis Prijs heeft gewonnen met De Zanzibardriehoek (Athenaeum). Hij wint 20.000 euro. Bossenbroek won de prijs al eerder in 2013 met De boerenoorlog.

De andere genomineerden waren:
* Leonard Blussé – De Chinezenmoord. De kolonisatie van Batavia en het bloedbad van 1740 (Balans)
* Judith Koelemeijer – Etty Hillesum. Het verhaal van haar leven (Balans)
* Marcel Metze – Hoog spel. De politieke biografie van Shell (Balans)
* Ivo van de Wijdeven – De macht van het verleden. Geschiedenis als politiek wapen (Spectrum)

De jury bestond uit:
Kathleen Ferrier, de voorzitter van de Nederlandse Unesco Commissie (voorzitter); Emily Hemelrijk, hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam; Arnoud-Jan Bijsterveld, hoogleraar Cultuur in Brabant aan Tilburg University; Jan de Hond, conservator Geschiedenis bij het Rijksmuseum; Rob Hartmans, historicus en journalist, verbonden aan Historisch Nieuwsblad; Nelleke Noordervliet, schrijfster, verbonden aan Trouw; Inge Schriemer, conservator Ontwikkeling, Zingeving en Ontspanning bij het Nederlands Openluchtmuseum.