Op donderdag 22 oktober presenteert Theodor Holman nog eenmaal OBA Live. In de afscheidsuitzending ontvangt Holman de vaste tafelgasten Nelleke Noordervliet, Elma Drayer en Gawie Keyser. In de uitzending wordt ook de Theodor Award 2020 toegekend, bedoeld voor mensen die origineel, vernieuwend zijn en morele moed betonen.

Eindredacteur Rina Spigt vindt het jammer dat het doek valt omdat de OBA moet bezuinigen:

Eigenlijk zouden we nog twee afleveringen vanuit OBA Javaplein maken in april en in mei, maar die programma’s kwamen vanwege corona te vervallen. Nu maken we dan onze laatste op 22 oktober. Daarna gaan we nog wel incidenteel vanuit de Centrale OBA (OBA Oosterdok) programma’s maken.

Een beetje zonde is het wel, juist in een tijd waarin je online nog wel dingen kunt doen die live niet meer mogelijk zijn. De uitzendingen vanuit de OBA Javaplein werden altijd op YouTube geplaatst.

Op de site van de OBA zijn de oude afleveringen terug te zien. De aflevering met Eva Rovers is het best bekeken met meer dan 6000 kijkers.

UPDATE: Omdat alle evenementen in de vestigingen worden afgelast, wordt deze laatste uitzending uitgesteld.