De Vlaamse krant De Standaard schrijft vandaag over het alternatieve Boekenbeurs-programma van Boek.be en de VRT waarvoor uitgevers duizenden euro’s moeten betalen als ze hun auteurs willen laten interviewen. Eerder berichtten we op Tzum over het naderende faillissement van Boek.be en het afgelasten van de Boekenbeurs vanwege de coronacrisis.

Maar de organisatoren van de Boekenbeurs hebben nu een online alternatief bedacht, de Boekenmarathon getiteld. Voor 2000 euro kunnen uitgevers het zogenaamde ‘Goud’-pakket kopen; vier auteurs worden dan elk vijftien minuten geïnterviewd, ook krijgt de uitgeverij een eigen pagina op de Boekenbeurswebsite. Onder andere Nicci French, Hillary Mantel en Ilja Leonard Pfeijffer zijn al bevestigde namen.

Op Facebook spreekt de literaire wereld in Vlaanderen schande van deze commerciële insteek.

ik word hier wat mottig van.
maar ik zal het ongetwijfeld weer niet goed hebben begrepen.
en het zal weer een…

Geplaatst door Jeroen Olyslaegers op Donderdag 15 oktober 2020

Ik heb het verkeerde vak gekozen.

Geplaatst door Pat Donnez op Woensdag 14 oktober 2020