Bol.com heeft een brief naar de uitgevers gestuurd waarin staat dat tijdens de piek bij de feestdagen in online-aankoop ‘promoties geremd worden of een gedeelte van jullie aanbod tijdelijk uit wordt gezet’.

Boeken heeft een hoge prioritering, maar het is mogelijk dat bepaalde titels tijdelijk niet via bol.com verkrijgbaar zijn.

De hele brief:

De feestdagen staan voor de deur en we zien dat de behoefte om online te winkelen, o.a. door de Coronamaatregelen, groot is. Veel consumenten kiezen voor de betrouwbaarheid en het gemak van bol.com. Samen met jullie willen we er alles aan doen om zo goed mogelijk in te spelen op de behoefte van onze Belgische en Nederlandse klanten om mooie en interessante boeken te kopen. Door deze groeiende vraag in de markt moeten we keuzes maken. Keuzes die impact kunnen hebben op jullie titels, bijvoorbeeld omdat promoties geremd worden of een gedeelte van jullie aanbod tijdelijk uit wordt gezet op bol.com. Gelukkig hebben we veel geleerd van de eerste Coronagolf en weten we hoe we gecontroleerd kunnen bijsturen.

We hebben het afgelopen half jaar samen met onze distributiepartners hoge prioriteit gegeven aan het opschalen van logistieke capaciteit en dit is op veel plekken gelukt. Echter, ondanks alle inspanningen moeten we ook de komende periode moeilijke keuzes maken om onze klantbelofte te blijven nakomen, met als gevolg dat er op sommige momenten het aantal orders afgeremd moet worden. Onze algoritmes kunnen op geavanceerde wijze prioriteren. Boeken heeft een hoge prioritering, maar het is mogelijk dat bepaalde titels tijdelijk niet via bol.com verkrijgbaar zijn. Indien een partner via het bol.com platform boeken aanbiedt zullen deze boeken nog steeds zichtbaar zijn via bol.com en via de partner aan de klant uitgeleverd worden.

We bekijken ook onze campagnes en campagnecommunicatie, en passen deze indien nodig aan. Daarom voeren we tot 6 december geen promotionele communicatie in België. Mogelijk herzien we dit besluit begin december.

We willen jullie bij voorbaat bedanken voor jullie begrip, flexibiliteit en de fijne samenwerking gedurende dit uitdagende jaar. We gaan gezamenlijk een spannende feestdagenpiek tegemoet. Uiteraard gaan we ervoor om samen hele mooie resultaten neer te zetten en om het maximale te kunnen doen voor onze klanten. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bij Bazarow, Libris, AKO, Bruna en lokale winkels kan voorlopig nog gewoon online gekocht worden.