In Geschiedenis van geweld vertelt de Franse schrijver Édouard Louis over de gewelddadige verkrachting met beroving die hem in 2012 met Kerst overkwam in Parijs. De dader, de Algerijn Riadh B., werd deze week vrijgesproken voor de verkrachting, maar kreeg wel drie maanden voor de beroving. De rechter woog mee dat de schrijver tegenstrijdige verklaringen had afgelegd. Édouard Louis wilde tijdens de rechtszaak ook niet met de dader in contact treden.

Justitie moet nog wel vooruitgang boeken op het gebied van verkrachting bij homoseksuelen, zei de teleurgestelde advocaat in Le Monde.

The Guardian vertelt Didier Eribon, die getuige was bij het proces, dat Louis getraumatiseerd is door het voorval

At the trial, the judge said Édouard had changed his story, which he did not, and that he had refused a confrontation with the defendant. That was true, but the whole idea of being in the same room as that man was unthinkable for Édouard. It traumatised him all over again. He was genuinely terrorised by the idea. I suggested he should but he just couldn’t. He said it would kill him.

Zowel de officier van justitie als de advocaat van Édouard Louis zijn in hoger beroep gegaan.