De makers zullen er na alle voorpubliciteit iets meer van hebben verwacht: de miniserie I.M. startte gisteren met 432.000 kijkers. Ongeveer evenveel kijkers volgden eerder op de dag de 5 kilometer schaatsen voor vrouwen. We zagen het begin van de liefde tussen Connie Palmen en Ischa Meijer, inclusief broekpoepscène en een daaropvolgende douchescène.

Veel literatuurliefhebbers keken naar de serie en die zagen dat Connie Palmen in Assen een lezing hield. Thomas van den Bergh zag de Reve-biografie van Nop Maas in de kast staan, wat opmerkelijk is, want Gerard Reve leefde nog volop toen De wetten uitkwam.

Regisseur Michiel van Erp reageerde geschokt of ironisch geschokt:

Ook boekhandelaar Ronnie Terpstra (Van der Velde Leeuwarden) inspecteerde de boekenkast:

Je kunt het eerste deel van de serie hier terugzien.