Na Podium Witteman, dat gisteren 352.000 kijkers trok, vluchtten de kijkers naar andere netten, want voor het culturele programma Mondo bleven er nog 94.000 over. Elfie Tromp mocht met twee lezers praten over I.M. van Connie Palmen. Er verschenen de afgelopen weken geen nieuwe boeken en dat is maar goed ook, want nu kon ook presentator Nadia Moussaid het boek dat al in haar boekenkast stond eindelijk lezen.

Daarna konden filmregisseur en scenarist Shady El-Hamus en theater- en operaregisseur Johan Simons babbelen over het vak, iets wat ze al eerder gedaan hadden in het programma en het leek de redactie wel goed om de eigen ideeënloosheid op deze manier te benadrukken.

Grapjesmaker Stefano Keizers deed weer ‘een stukje modern absurdisme’ in een museum.

Later op de avond trok Mondo nog eens 75.000 kijkers en dat is fors meer dan de afgelopen weken waar het programma zo’n 30.000 en 50.000 kijkers haalde.

Volgende week mogen de kijkers bepalen wat er in de allerlaatste Mondo komt.

Zie de hele uitzending hier na.