‘Wat is dat toch, die weigering van deze generatie mannen om maar iets toe te geven aan de nieuwe tijd?’ Saskia Noort komt nog eens terug op het interview dat Youp van ’t Hek vorige week gaf aan de Volkskrant waarin hij zei dat hij geen grappen over de profeet Mohammed zal maken en dat het tijd werd dat er weer om homo’s gelachen kon worden. De grapjesmaker wil namelijk heel vaak ‘pisnicht’ zeggen. In haar column in het AD maakt Saskia Noort gehakt van dat gedrag van oude mannen die denken dat ze niets meer mogen.

Juist hij, met zijn enorme bereik in de boomergeneratie, zou eens in de spiegel moeten kijken en dan durven toegeven dat hij misschien geen homofoob is, maar wel degelijk homohaat voedt. […] Eigenlijk is Youp al de middenweg geworden die hij zelf zo verfoeit. Mohammedgrappen durft hij niet, maar er zal geen homo met een keukenmes bij de artiesteningang staan. Hooguit maakt die homo een documentaire, waar Youp dan weer smalend over doet, nadat hij een uitgestoken hand weigerde, en daar dan weer trots op is.

De column is hier (€) na te lezen.