Veel onrust de laatste tijd bij uitgeverijen. Vandaag werd bekend dat Caroline Reeders Atlas Contact gaat aanvoeren. Het persbericht:

Caroline Reeders wordt de nieuwe directeur van uitgeverij Atlas Contact

Met ingang van 1 mei 2021 is Caroline Reeders benoemd tot directeur van uitgeverij Atlas Contact. Het afgelopen jaar is met zorg en beleid gezocht naar een opvolger voor Chris Herschdorfer. Een sollicitatiecommissie heeft zich samen met auteurs gebogen over het profiel van de nieuwe directeur. Met Bureau Vanderkruijs uit Amsterdam zijn kandidaten geselecteerd die pasten bij dat profiel.

Caroline Reeders (1965) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds 2018 statutair directeur en aandeelhouder van Athenaeum Boekhandel B.V. in Amsterdam. Van 2011 tot 2016 was zij sales manager en later directeur van Van Ditmar Boekenimport (Audax). Daarvoor was zij als commercieel directeur werkzaam bij De Arbeiderspers, Archipel, Balans (WPG) en Het Spectrum (PCM Uitgevers). Na haar studie werkte zij bij Het Parool en de Volkskrant, de dagbladen van PcM. In 2017 was Reeders vijf maanden commercieel directeur ad interim bij Atlas Contact.

Caroline Reeders: ‘Na drie intensieve en uitdagende jaren bij Athenaeum Boekhandel kom ik terug bij de uitgeverij waar ik me als een vis in het water voelde. Binnen- en buitenlandse auteurs van grote klasse, schrandere collega’s met smaak, ambitie en warmte. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan.’

Geneviève Waldmann, algemeen directeur VBK: ‘We zijn ongelofelijk verheugd dat Caroline terugkomt naar Atlas Contact. Zij heeft in de tijd dat zij samen met Chris Herschdorfer de uitgeverij leidde het vertrouwen gekregen van de medewerkers. Ook voor VBK, het moederbedrijf, is Caroline een aanwinst. Met haar staat van dienst in het boekenvak, haar kennis van literatuur en digitale transformatie, haar netwerk en commerciële expertise zal zij niet alleen Atlas Contact maar ook het team van VBK verrijken.’

Tot 1 mei blijft de dagelijkse leiding van Atlas Contact in handen van Edo Dietvorst en Leonoor Broeder en is Geneviève Waldmann eindverantwoordelijk.