Per 1 januari 2024 heeft Atlas Contact een nieuwe directeur-uitgever: Tanja Hendriks. Hendriks is momenteel directeur-uitgever van Ambo|Anthos en behoudt ook deze functie. Beide uitgeverijen zijn onderdeel van uitgeversgroep VBK.

Hendriks moet met haar ervaring rust brengen bij Atlas Contact, dat een zwaar jaar achter de rug heeft. Zo vielen de verkoopcijfers vies tegen en moest directeur-uitgever Caroline Reeders het veld ruimen na een verschil van inzicht over de koers van de uitgeverij.

Volgens Geneviève Waldmann, algemeen directeur van VBK, heeft Hendriks specifieke kwaliteiten:

Met Tanja Hendriks halen we een directeur in huis met een grote staat van dienst en een enorm Nederlands en internationaal netwerk. Tanja heeft altijd gewerkt op het snijvlak van literair en commercieel. Ze heeft een rijk palet aan boeken uitgegeven en die op succesvolle wijze in de markt gezet. Het is een teamspeler, die risico’s durft te nemen, maar ook kan incasseren. Daarnaast heeft zij oog voor vernieuwing in creatieve uitgeefconcepten en technologische ontwikkelingen.

Hendriks zelf denkt dat Atlas Contact haar positie op te markt kan versterken door zich ‘goed te positioneren en te verbinden met lezers’. Ook wil ze, de geschiedenis van de uitgeverij indachtig, ‘met lef blijven uitgeven en verrassen met mooie en inspirerende boeken’.

VBK benadrukt dat Atlas Contact en Ambo|Anthos twee zelfstandige uitgeverijen blijven, met een eigen identiteit.