Uitgeefdirecteur Caroline Reeders vertrekt bij Atlas Contact, na een verschil van inzicht over de toekomst van de uitgeverij. Het past een beetje in de trend bij grote uitgeefconcerns die in moeilijkheden raken door teruglopende verkopen. Eerder dit jaar moest Francien Schuursma het veld ruimen bij De Bezige Bij. Toef Jaeger noemt in de NRC een daling van zo’n 12 procent naar 11 miljoen omzet bij Atlas Contact vorig jaar. Reeders was eerder directeur van Athenaeum Boekhandel. Volgende week dinsdag is haar laatste dag bij Atlas Contact.

In de afgelopen jaren zijn eerder verschillen van inzicht geweest over de koers van de uitgeverij binnen een groter concern. Mizzi van der Pluijm vertrok in 2018 en richtte, met medeneming van enkele succesvolle auteurs, uitgeverij Pluim op. Nelleke Geel van uitgeverij Meridiaan vond tussen 2016 en 2019 onderdak bij Atlas Contact, maar besloot daarna het concern VBK Uitgeversgroep wel weer te verlaten.

In februari werd Reeders nog geïnterviewd bij Bazarow Live over het tienjarige bestaan van Atlas Contact.

(foto: links Caroline Reeders, rechts Mireille Berman bij Bazarow Live)