Het is gedichtendag/poëzieweek schijnt het Het gaat wat ongemerkt voorbij, maar meestal komen er rond deze tijd allemaal nieuwe stadsdichters, gemeentedichters, provinciepoëten, dorpsrijmelaars en gehuchtkuchers bij. Nijmegen heeft wel een rijke traditie van stadsdichters en daar zwaait sinds deze week Heidi Koren de poëtische scepter over de stad.

Heidi Koren (1975) kwam in 1995 naar Nijmegen om de pabo te volgen maar stopte binnen een jaar al met haar opleiding en ging op wereldreis. Ze werd onder meer vertegenwoordiger, receptioniste, barmedewerker, bijstandsmoeder, bijstandsconsulente, boekverkoper, poëziedocent, docent creatief schrijven en debuteerde in 2015 met haar eerste bundel Gedachten over een mogelijk einde. Daarna rondde ze de Schrijversvakschool in Amsterdam af. In 2019 verscheen haar debuutroman Hawaï 2000, kort daarop gevolgd door een tweede poëziebundel Wie dit leest is gek. Inmiddels heeft ze de smaak van het studeren te pakken en volgt ze de Master Kunsteducatie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Heidi geeft schrijfles aan iedereen vanaf vier jaar oud. In de lessen die ze verzorgt voor basis- en middelbare scholen staat het creatief denken hoog in het vaandel. Met haar stadsdichterschap wil Heidi het belang van de kunsten uitdragen. “We hoeven niet allemaal kunstenaar te worden maar kunnen wel allemaal léren van de kunsten”, aldus Heidi.