Marcel van Roosmalen heeft zijn twijfels bij de CPNB-actie ‘De boekhandel is dicht, maar voor jou zijn we open!’. In zijn column in NRC Handelsblad schrijft hij vandaag:

Het is allemaal zo lief bedoeld, een steuntje in de rug, maar het valt toch een beetje in de categorie op zaterdag oud papier ophalen voor de voetbalclub. Het echte kwaad is natuurlijk bol.com, een bedrijf dat net zo graag hoeslakens als boeken verkoopt en over de rug van de nu zo armlastige lokale boekhandelaar te groot is gegroeid. Deze crisis is niet alleen vervelend, hij kent ook nog eens de verkeerde winnaar.

Van Roosmalen denkt niet dat zijn medewerking aan de actie het gewenste effect heeft: 

Hoe vaak hadden [mijn volgers] mijn oproepen om mijn eigen boeken te kopen al niet in de wind geslagen?

Morgen plaatst de CPNB een grote advertentie in de dagbladen en worden de eerste radiospotjes uitgezonden waarin auteurs als Roxane van Iperen, Tommy Wieringa, Simone van der Vlugt en Adriaan van Dis zijn te horen. Ook op sociale media begint een campagne. Honderden ‘collega’s uit het boekenvak’ ondersteunen de actie.

Lees hier de hele column van Marcel van Roosmalen (€).