‘CPNB campagne meer dan succesvol racen tegen de klok om alles op tijd ingepakt te krijgen!’ schrijft boekhandelaar Daan van der Valk van boekhandel H. de Vries in Haarlem en daarbij plaatst hij op Facebook een foto van een enorme berg ingepakte boeken. Hij is niet de enige boekhandelaar die blij is met de actie die deze week, bijna een jaar na het begin van de coronacrisis, gestart is om de lokale boekhandels een steuntje in de rug te geven.

In het Dagblad van het Noorden vertelt de senior pr-adviseur en persvoorlichter van de CPNB Job Jan Altena dat de actie niet gezien moet worden als een actie tegen Bol.com.

“Nu stappen ze al snel naar Bol.com,” zegt Altena. “Wij hebben niks tegen Bol, want daar zijn we ook voor. Maar de winkels dreigen zo te verdwijnen.” Dat zou een ramp zijn, zegt Altena. “Het zijn stuk voor culturele instellingen, met ook economisch een grote waarde. Waar een boekhandel staat, is de grond duurder.”

Voor boekhandel Riemer is de online-verkoop ‘een succesverhaal’ en ook boekhandel Godert Walter doet het goed blijkt uit hetzelfde artikel. Allard Steenbergen van Godert Walter zou graag nog iets extra’s willen:

Heel graag zou Steenbergen zien dat de overheid het toestaat dat boekhandels een afhaalpunt mogen worden. “Dat zou ons een boel inpakwerk schelen en de bezorger ritjes,” zegt hij.