‘Sluit hem op’ is de titel die boven de column staat van Marcel van Roosmalen in NRC Handelsblad. Een aardige verwijzing naar de herhaalde roep van Donald Trump om zijn voormalige politieke tegenstander Hilary Clinton de mond te snoeren. Van Roosmalen zag gisteren de rechtsgang van de viruswaanzinnige, die in eerste instantie gelijk kreeg van de rechter, maar in tweede instantie toch in het stof beet.

In zijn column heeft Marcel van Roosmalen ook zo zijn bedenkingen tegen de avondklok, zeker in zijn woonplaats Wormer, ‘een lintdorp tussen niets en nergens’ waar wat al te ijverige handhavende dorpsbewoners rondlopen. Maar alles beter dan Willem Engel.

Wat al die burgerhulpen en burgers niet lukte, lukte Willem Engel wel. Ik zag zijn triomfantelijke hoofd en de angst voor totale ontwrichting zit er nu toch in. Wijsheid is om niet ons maar hem op te sluiten.

Lees de hele column hier.