Twee boekenclubs gisteren. Op NPO1 waren de jongens van boekenclub Nescio present in De vooravond, en op NPO2 was de boekenclub van Özcan Akyol met als hoofdgast Lize Spit. Het programma trok duizend kijkers minder dan de dag ervoor, maar voor 294.000 kijkers zou het voormalige cultuurprogramma Mondo een moord hebben gedaan.

Lisette Wellens en Frits Barend gingen in gesprek met Lize Spit, Puck Kooij kwam langs met haar verzameling rouwpoëzie, Sander Verheijen van de door CPNB overgenomen Hebban ging in twistgesprek met Marjolijn de Cocq van de lokale krant Het Parool over sterren bij recensies. Verheijen, die vorig jaar maar liefst 14 boeken las bij zijn ‘Reading Challenge’ (de ‘challenge was 15, net als dit jaar) zei dat hij juist recensies ging lezen als er weinig sterren bij stonden. Ester Naomi Perquin las gelukkig een gedicht voor.

Je kunt hier de uitzending terugzien.