Ze heeft meer dan 32 duizend volgers op Twitter en behoort tot het legertje viruswappies dat met halve waarheden en complottheorieën mensen probeert op te hitsen: Sietske Bergsma. Op haar Instagramaccount is Bergsma van het platform Fire ‘for free speech’ opeens ook voor het verbranden van boeken ondanks dat ze tegen het verbranden van boeken is. Volg haar kronkelredenering bij een foto die ze repost:

Ik ben tegen boeken verbranden, maar deze foto stuurde iemand door die na Saskia’s recente column gewoon even moést antwoorden. Healing noem ik dit, mag.

De reactie volgt op een column van Saskia Noort voor het AD waarin ze schreef:

Maar nu: acht borealen in de Tweede Kamer, mede mogelijk gemaakt door onze spirituele elite: de BN’er-moeders met anderhalve hersencel die menen dat corona slechts een griepje is en dat de oudere medemens maar beter meteen de pil van Drion kan nemen teneinde hun teer gewenste kindjes mondkapjes, testen en vaccinaties te besparen.

Sietske Bergsma is ook een van de mensen achter de site Moederhart.

Hadden jullie echt een moederhart, had je gestemd op een partij die kiest voor een groene toekomst en kansen voor iedereen. Maar nee, jullie kozen ervoor het moederkruis van het FvD te zijn, en daarvoor gaan jullie kinderen zich later, als er dan nog een wereld is, enorm schamen.