De ophef rondom acteur en rapper Bilal Wahib bereikt inmiddels ook de literaire wereld. Vandaag schrijft Ted van Lieshout op zijn Facebook-pagina over de zaak. Hij vindt dat de redactie van Beau excuses moet aanbieden.

Van Lieshout schrijft:

Wat Beau deed met ‘Bilal de kans geven om zijn kant van het verhaal te vertellen’, was het slachtoffer de kans ontnemen om zich te verdedigen, want iedereen snapt dat het slachtoffer uit de wind moet worden gehouden en dat een twaalfjarige jongen niet in een talkshow kan komen zitten. Wat Beau in feite deed, was Bilal een platform bieden ten koste van het slachtoffer.

Lees hieronder het volledige Facebook-bericht:

En nu is het beurt aan de redactie van het RTL-programma Beau om excuses aan te bieden. Bilal kwam op het laatst toch…

Geplaatst door Ted van Lieshout op Vrijdag 26 maart 2021