De Boekenweek van 2021 was nog een stip op de horizon, ‘in de zomer’ werd steeds gezegd. Zojuist is naar buiten gebracht dat de Boekenweek toch naar voren wordt gehaald, omdat de boekhandels vanaf 28 april hun winkels zonder afspraak weer morgen openen.

Van zaterdag 29 mei tot en met zondag 6 juni zal de Boekenweek gevierd worden. Hanna Bervoets schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk Wat wij zagen. Het Boekenweekessay, De genocidefax, werd geschreven door Roxane van Iperen.

‘Om de drukte te spreiden en winkel- en bibliotheekbezoek voor iedereen veilig te houden, zijn deze uitgaven de hele maand juni beschikbaar,’ schrijft de CPNB in het persbericht.

Voorafgaand aan de Boekenweek zal de boekhandel op 28 april ook feestelijk worden geopend. Met in achtneming van de coronaregels gaan schrijvers door het hele land hun favoriete boekhandel symbolisch ‘heropenen’. Onder andere Lize Spit, Manon Uphoff, Alex Boogers, Ronald Giphart, Özcan Akyol, Thomas Olde Heuvelt, Frank Westerman en Simone van der Vlugt zullen zorgen dat er in elke provincie een festiviteit is.

Het thema voor de Boekenweek is ‘Tweestrijd’.