Zojuist is de shortlist voor de Brusseprijs bekendgemaakt. Genomineerd zijn:
Mijn meningen zijn feiten. De wording van Thierry Baudet van Harm Ede Botje en Mischa Cohen (Atlas Contact), De ontdekking van Urk van Matthias M.R. Declercq (Podium / Manteau), Gouden bergen. Portret van de digitale generatie van Doortje Smithuijsen (De Bezige Bij), Het recht van de snelste. Hoe ons verkeer steeds asocialer werd vanThalia Verkade en Marco te Brömmelstroet (De Correspondent) en XTC. Een biografie van Philippus Zandstra en Wietse Pottjewijd (Querido Fosfor)

Juryvoorzitter Gerri Eickhof: ‘De shortlist vertegenwoordigt een mooie mix van journalistieke benaderingen en onderwerpen die tot zeer leesbare en interessante boeken hebben geleid. Bovendien zijn het stuk voor stuk boeken waarvan het belangrijk is dat ze geschreven zijn’

De bekendmaking van de winnaar volgt 5 juni.