Vorig jaar was er een uitgeklede covidversie van Dichters in de Prinsentuin, maar dit jaar is het de bedoeling dat Dichters in de Prinsentuin wel doorgaat, alleen niet in de Prinsentuin in Groningen, maar in de Hortus in Haren. Door de grotere oppervlakte van de Hortus kunnen er meer bezoekers toegelaten worden dan mogelijk zou zijn geweest op het al te intieme grasveld van de Prinsentuin dat de laatste jaren voor corona enorm druk bezocht werd (het festival in de tuin was gratis).

Anneke Brassinga, Albertina Soepboer, Yentl van Stokkum, Marjoleine de Vos, Nisrine Mbarki, Dorien de Wit, Paul Demets, Moya de Feyter, Esmé van den Boom en Myron Hamming zijn de eerste namen die de organisatie heeft vrijgegeven.

Dichters in de Prinsentuin vindt plaats van van vrijdagavond 9 juli tot en met zondag 11 juli.

Of alles gratis blijft is nog niet bekend gemaakt.