Bestsellerauteur Lucinda Riley is overleden. De schrijfster van de Zeven zussen-reeks is vandaag overleden aan kanker.

Sander Knol, van uitgeverij Xander, reageert:

Ik ben dankbaar dat onze wegen elkaar hebben gekruist en dat we in een paar jaar tijd zo’n hechte band hebben kunnen opbouwen. Ik koester de herinneringen aan de talloze gesprekken met Lucinda over schrijven, familie en natuurlijk het leven zelf. Ze was empathisch, spiritueel, geestig, intelligent en altijd betrokken. Het is al even geleden dat ze op een zonnige ochtend in Italië ineens prosecco bestelde en zei dat ze iets aan me wilde vertellen. Ondanks haar verdrietige nieuws vierden we op dat moment het leven, dat voor altijd was veranderd. Tot en met het verschijnen van De zevende zus toonde Lucinda haar indrukwekkende levenskracht en niet-aflatende toewijding aan het schrijven en haar boeken. ‘It’s all wonderful!’ schreef ze opgewekt in haar laatste berichtje.

Op Tzum besprak Willem Goedhart, deel 6 van de Zeven zussen, Zon.