Op donderdag 24 juni wordt de winnaar bekendgemaakt van de tweejaarlijkse Gerrit Krolprijs van de Rijksuniversiteit Groningen. De zes genomineerden zijn: Klaske Berger, Thomas van Essen, Danae Marchal, Sophie Renap, Eline Santema en Pamela Wolters. De uitreiking zal in een besloten kring van genodigden plaatsvinden. Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen nodigt u van harte uit om dit evenement online bij te wonen via de volgende link. De uitreiking zal om 15.00 van start gaan.

Schrijver en Trouw-columnist Koos Dijksterhuis zal deze middag komen opluisteren, waarna directeur van het Talencentrum Anje Dijk het winnende essay bekend zal maken. De jury bestaat uit Louis Stiller (schrijver), Ellen Krol (kunstenaar en dochter van Gerrit Krol) en Ronald Ohlsen (schrijver en docent Talencentrum). Na de prijsuitreiking leest de winnaar zijn of haar essay voor, waar vervolgens onder het genot van een hapje en een drankje over doorgepraat kan worden.

De zes genomineerde studenten hebben aan het thema ‘Scenario’s voor de toekomst’ elk op geheel eigen wijze invulling gegeven. Alle zes gebruiken de Nederlandse taal op een prachtige manier om hun verschillende toekomstvisies weer te geven. De inhoud van alle zes de teksten betreft toekomstperspectieven die aanzetten tot denken en zelfs uitdagen om tot actie over te gaan. De jury was unaniem uitermate enthousiast over deze inzendingen en de commissie toont zich verheugd dat de Gerrit Krolprijs ook bij de tweede editie dergelijk talent heeft weten aan te trekken.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van €2.000,- en een publicatie van het essay op literair weblog Tzum.