In zijn column voor het Dagblad van het Noorden verhaalt Jean Pierre Rawie vandaag over zijn ziekenhuisverleden. Onlangs werd hij opnieuw afgevoerd naar het ziekenhuis:

Vorige week leverde een behoedzaam rijdende ambulance me wederom in, nu wegens (“Corona?!” – “Nee zeg, gelukkig niet!”) een dubbelzijdige ernstige longontsteking, met ruim 40 graden koorts. Nog niet lang geleden stierf men daaraan (het werd the old man’s friend genoemd… Some friend!), maar tegenwoordig spuiten ze je vol antibiotica, en sleuren je weg van voor de deuren des doods.

De dichter heeft het gelukkig overleefd, blijkt uit zijn column al schrok men in het ziekenhuis meer van zijn alcoholinname.

Tijdens de intake werd de routinevraag naar mijn wekelijkse alcoholgebruik gesteld. Ik antwoordde waarheidsgetrouw dat ik daar als typische alfa geen kijk op had, en dat men beter naar mijn daginname kon informeren.