Op dit moment wordt in het Grafisch Museum Groningen, afgekort Grid (= Grafische Ideeën of Groninger Identiteit volgens het Nederlands Dagblad) in de Sint Jansstraat 2 te Groningen een tentoonstelling gewijd aan de tekeningen van Olivia Ettema bij het werk van schrijfster Franca Treur, bekend geworden met haar debuut Dorsvloer vol confetti uit 2009. De tentoonstelling was eerder te zien in Huis van het boek/ Museum Meermanno in 2019.

Olivia Ettema is een kunstenaar met een herkenbare stijl en kleurgebruik die op verzoek van NRC handelsblad op 16 januari in 2014 het verhaal ‘Voornemen’ van Franca Treur op de achterpagina illustreerde. Sindsdien zijn ze in de NRC, NRC next en Trouw vaker gaan samenwerken. De verhalen werden gebundeld in X&Y (2015), Slapend rijk (2016). Regieaanwijzingen voor de liefde (2019) was een bundeling van een wekelijks feuilleton in de bijlage Letter en geest van Trouw die in 2017 begon over de relatie van Loek en Hanna. Het laatste boek is De golf (2021).

In een interview van Sandar Becker in Trouw (12 maart 2019) benoemden Treur en Ettema overeenkomsten in hun werk. Beiden geven de lezer veel ruimte voor eigen invulling, door de beperking van het aantal woorden en tekeningen die niet volledig zijn ingevuld.

Vraag niet om een poster, want die zijn voor gebruik van het museum. Wel zijn er drie verschillende ansichten te koop en boeken van Franca Treur met de tekeningen van Ettema.