In haar dinsdagse column op de filosofiepagina van Trouw vertelt Eva Meijer dat de krant heeft besloten met haar column te stoppen.

Na de column over hetero-indoctrinatie werd ik opgebeld met de mededeling dat Trouw ermee wilde stoppen. Het was moeilijk om achter de reden te komen. De redactie had het besloten, en u, lieve lezer, heeft te weinig op mijn columns gereageerd. Wij weten wel beter natuurlijk, maar als iemand het op deze manier uitmaakt wil je ook niet meer samen verder.

Vandaag nemen twee lezers het al op voor Eva Meijer. Zo schrijft Hans Bouma uit Kampen:

Dat de redactie van Trouw een zo oorspronkelijk en ruimdenkend filosoof als Eva Meijer haar congé geeft, vind ik onbegrijpelijk. Vanwege haar inclusieve, grensverleggende manier van denken had zij haar eigen, beslist verrijkende functie tussen de andere columnisten. Deze ook literair zeer begaafde en vaak ontroerend mooi schrijvende filosoof zal ik pijnlijk missen.