Gelukkig staat Lampje van Annet Schaap op 1 in De Grote Vriendelijke 100 (een initiatief van De Grote Vriendelijke Podcast), anders had de lijst wel een heel erg klassiek gehalte gekregen. De top 10 van de lijst bestaat vooral uit meesterwerken uit de vorige eeuw. verderop in de lijst wordt dat enigszins goedgemaakt: 42 titels komen uit deze eeuw. Roald Dahl is met 6 titels de meest scorende auteur in de top 100. Annie M.G. Schmidt, Thea Beckman en Tonke Dragt moeten genoegen nemen met 5 boeken. Van de 100 boeken op de lijst zijn er 57 geschreven door een vrouw en 43 door een man. De GVR van Roald Dahl staat op 12.

1 Lampje – Annet Schaap
2 De brief voor de koning – Tonke Dragt
3 Kruistocht in spijkerbroek – Thea Beckman
4 Pluk van de Petteflet – Annie M.G. Schmidt
5 Koning van Katoren – Jan Terlouw
6 De gebroeders Leeuwenhart – Astrid Lindgren
7 Harry Potter en de Steen der Wijzen – J.K. Rowling
8 Hier is de boze heks – Hanna Kraan
9 Matilda – Roald Dahl
10 Ronja de roversdochter – Astrid Lindgren

Bekijk de complete lijst hier.