Nog wat achterstallig prijzennieuws: afgelopen zondag won Puck Füsers (19) uit Maastricht Write Now! 2021. De tweede prijs ging naar Keet Winter (21) uit Amsterdam en René Mets (17) uit Antwerpen won de derde prijs.

De finalejury bestond uit Jordi Lammers (juryvoorzitter, winnaar Write Now! 2020), acquirerend redacteur bij Das Mag – Bowi van Onna, voormalig Belgisch Dichter des Vaderlands – Els Moors en Joris Brussel, dichter en medewerker bij Passionate Bulkboek. Zij lazen alle finaleteksten anoniem en kozen Puck’s gedichtenreeks Wat je niet weg kunt klikken als beste tekst van Write Now! 2021. Puck wint een geldprijs van € 5000,-; deelname aan het Das Mag Zomerkamp; een optreden op Frontaal; deelname aan Tilt residentie en een optreden op festival Nieuwe Types van Wintertuin. Juryvoorzitter Lammers: “De prijswinnende inzending is een experimentele tekst, die het menselijke nooit uit het ogen verliest. De serie gedichten over opgroeien in een digitaal tijdperk bevatte pijnlijke zinnen waar ik er graag eentje citeer: “Anke vergat te appen thuis, maar we checkten het ook niet”. Met zulke zinnen ontroerde je ons. Puck Füsers: jij bent de welverdiende winnaar van Write Now! 2021.”

(foto: © Salih Kiliç)