Sinds het succes van De herinnerde soldaat kijkt men uit naar het volgende boek van Anjet Daanje. Dat verschijnt onder de titel Het lied van ooievaar en dromedaris bij uitgeverij Passage. Ze liet zich daarbij inspireren door het leven en werk van Emily Brontë. De roman ‘borduurt voort op de ingenieuze verhaalstructuur van de roman Wuthering Heights,’ aldus de voorjaarsfolder van de uitgeverij. En daar blijft het niet bij, want tegelijkertijd verschijnt er ook een dichtbundel van Daanje onder de titel Dijende gronden met vertaling van de mooiste gedichten van Emily Brontë en eigen gedichten van Daanje. Een poëtisch debuut van Anjet Daanje (1965) die tot nog toe proza schreef.

In 2021 verscheen er ook een debuutbundel waarin Emily Brontë centraal staat: Ik zeg Emily van Yentl van Stokkum (1991). Over die bundel verscheen een recensie van Miriam Piters en een recensie van Jan de Jong op Tzum.