Journalist en schrijver Herman Sandman reageerde woedend in zijn dagelijkse column in het Dagblad van het Noorden na het zien van de lange rijen van Groningers die staan te wachten op een schadevergoeding.

Terwijl een veelvoud de hele maandag gefrustreerd naar de computer staart. Een landsdeel tot lachertje gemaakt. Meer dan dat: afgeserveerd.

Dat het vertrouwen in de politici al lang weg is, blijkt uit zijn conclusie:

Bij slechts twee van de twintig ministers en negen staatssecretarissen denk ik: ik hoop dat je doet wat je kunt. Van de rest verwacht ik niks. Dat zijn politici, een ander soort mens. Een deel is zelfs verantwoordelijk voor de tenenkrommende rijen, maar dat maakt blijkbaar niet uit.

Het doet mij besluiten dat ik niet meer ga stemmen. Groningen is niet het enige dat failliet is.