Zeer Fijne Boy is de titel van een nieuw brievenboek van Gerard Reve dat in februari uitkomt bij Borgerhoff & Lamberigts. De zeer fijne boy in kwestie is Jef Rademakers die enkele tv-series maakte met Reve. De thematiek van het brievenboek is als vertrouwd:

In die periode schreef Reve aan Rademakers een aantal brieven, waarin hij zijn woede luchtte over de wereld in het algemeen en de ‘kunstenaars’ in het bijzonder. Ook het katholicisme, de erotiek, de liefde, het verval der zeden en de naderende dood passeren de revue.

Het is bijzonder dat er iets nieuws van Reve verschijnt, want de weduwnaar van Reve, Joop Schafthuizen, lijkt veel publicaties tegen te willen houden. Reve is van de grote drie dan ook de schrijver die het snelst in de vergetelheid lijkt te raken. Van de lijst van meestgelezen boeken op de middelbare school is Reve zelfs helemaal verdwenen.

Bij de VRT lichtte uitgever Sam De Graeve het nieuws toe.