In de lokale krant Het Parool staat een interview met de kersverse stadsdichter van Amsterdam: Marjolijn van Heemstra. Zij volgt Gershwin Bonevacia op. Ze wil vooral een verbindende stadsdichter zijn: ‘Er is de afgelopen periode heel veel verloren gegaan, maar het is ook jammer hoe weinig wordt getoond hoeveel er ook wordt vastgehouden en omarmd.’

Een van de projecten die ze hoopt te realiseren is een totale verduistering van Amsterdam, al zal dat moeilijk te realiseren zijn:

Maar dat we daar dan met z’n allen staan: kijkend naar de maan, naar de sterren, daar en hier verbonden – het toppunt van mijn stadsdichterschap.

Van Heemstra is voor twee jaar aangesteld als stadsdichter. Ze is de tweede vrouwelijke Stadsdichter van Amsterdam en treedt in de voetsporen van dichters Gershwin Bonevacia, K. Schippers, Anna Enquist, Menno Wigman, F. Starik, Robert Anker, Mustafa Stitou en Adriaan Jaeggi.