In augustus 2020 begon Rosita Steenbeek als columnist bij Trouw. In de laatste krant van 2021 staat onder haar column dat dit de laatste was zonder er een reden voor te geven. Ook hoofdredacteur Cees van der Laan brengt het slechts als een feit, verpakt in een persoonlijk hoogtepunt.

Een hoogtepunt in mijn jaar was het, om met lezers van Trouw te wandelen door het Rome van Stijn Fens, luisterend naar Antoine Bodar en Rosita Steenbeek, van wie vandaag de laatste column in Tijdgeest staat.

Rosita Steenbeek volgde Gerbrand Bakker op als columnist. Van Steenbeek komt in april een nieuwe roman uit, meldt Jann Ruyters in een vooruitblik.

In april verschijnt Julia van ­(vertrekkend) Trouw-columnist Rosita Steenbeek, over de enige dochter van keizer Augustus die weigerde een pion in de machtspolitiek van haar vader te zijn.

Wie Rosita Steenbeek zal opvolgen is nog niet bekend.