De biografie over Hella S. Haasse geschreven door Aleid Truijens maakt een goede start, want het boek komt deze week als hoogste binnenkomer de bestsellerlijst binnen op plek 4. Voor een schrijversbiografie redelijk uniek. Opvallend is ook de nummer 3 in de lijst: Komijnsplitsers van Marieke Lucas Rijneveld. Even opmerkelijk is de nummer 9 van de lijst: Het verraad van Anne Frank. Blijkbaar willen veel mensen weten hoe krakkemikkig het onderzoek was.

Lale Gül staat met haar bestseller Ik ga leven inmiddels een jaar in de bestsellerlijst. Het boek kwam vorig jaar in week 7 binnen op plek 31, heeft in de tussentijd 44 weken in de top 10 gestaan en staat ook deze week op de 10e plek in de bestsellerlijst.

(foto P. C. Hooftprijs 1983 door minister Deetman uitgereikt aan Hella S. Haasse: Antonisse, Marcel / Anefo, CC0 1.0)