Deze week op 1 in de bestsellerlijst Sywerts miljoenen van Jan-Hein Strop & Stefan Vermeulen, maar sinds Thierry Baudet drie weken op 1 heeft gestaan met een truc vertrouwen we die hele lijst voor geen meter meer. De Baudet-truc is uitgewerkt overigens, want zijn boek zakt naar plek 8. Zijn Russische vriend Poetin is te vinden op plek 20 dankzij Mark Galeotti’s We moeten het even over Poetin hebben en De nieuwe tsaar van Steven Lee Myers op 48. Op 46 staat Michel Krielaars met
Oorlog met Rusland waar we nog meer over het huidige regime kunnen leren.

Over de Nederlandse literatuur is wel wat goeds te zeggen. De romans van Bert Wagendorp (41) en Gerbrand Bakker (42) stegen weer op de lijst. Lale Gül (25), Annejet van der Zijl (23) en Philip Huff (13) zakken wat, maar Aleksandra van Lisa Weeda handhaaft zich in de top 10. Aan het eind van de lijst komt James Worthy binnen met zijn vaderboek.