In het radioprogramma De Taalstaat is de vijfde genomineerde bekendgemaakt voor de Woutertje Pieterse Prijs 2022: De meisjes van Annet Schaap.

Zeven sprookjes, zeven meisjes, zeven onverwachte eindes. In ‘de Meisjes’ verleent Annet Schaap haar zelfbewuste protagonistes een eigen stem en speelt ze een geraffineerd spel met sprookjesmotieven en symboliek. De groteske illustraties in scraperboard brengen de verhalen op onnavolgbare wijze tot leven. Stevig geworteld in de traditie van het volkssprookje en tegelijkertijd brandend actueel én eigenzinnig; zo geeft Annet Schaap haar voorgangers Grimm en Perrault het nakijken.

Eerder werden al Terra Ultima van Raoul Deleo en Noah J. Stern, Schaduw van Toet van Lida Dijkstra en Djenné Fila, Viruswereld van Marc ter Horst en Wendy Panders en Zonder titel van Erna Sassen en Martijn van der Linden genomineerd.