Na de coronajaren lijken de boekenbeurzen ook weer een beetje uit hun as te herrijzen. Naast de Frankfurter Buchmesse is de Leipziger Buchmesse een belangrijke speler op de boekenmarkt en in 2024 nog meer dan anders voor de Nederlandstalige uitgevers, want Nederland en Vlaanderen worden dan Gastland. De Buchmesse in Leipzig is dit jaar nog afgeblazen, dus volgend jaar vindt er voor het eerst (mogen we hopen) weer een echte beurs plaats. Directeur van de Leipziger Buchmesse Oliver Zille verheugt zich al:

Die Autorinnen und Autoren aus den Niederlanden und Flandern sind seit Jahren Publikumslieblinge auf der Buchmesse und bei Leipzig liest und überraschen immer wieder aufs Neue durch ihre frischen Perspektiven und Themen. Die Leipziger Buchmesse ist eine ideale Plattform für neue Präsentationsformen und wir freuen uns auf eine junge Generation an Literatur- und Kunstschaffenden und ihre Verlage.

in 2016 werkten beide landen ook al samen toen ze Schwerpunkt waren op de Frankfurter Buchmesse.