In het radioprogramma De Taalstaat is gisteren de derde genomineerde bekendgemaakt voor de Woutertje Pieterse Prijs 2022: Viruswereld van Marc ter Horst en Wendy Panders.

Vlak na het eerste coronajaar verraste Marc ter Horst met Viruswereld, een sterk non-fictieboek dat glashelder inzicht geeft in alle aspecten van het virus en de pandemie – van virusbouw, besmettingswegen en immunologische afweer tot virusmutaties en vaccinontwikkeling. Wendy Panders verluchtigde de informatie met fraaie, humoristische tekeningen en uitgebalanceerde composities. Viruswereld is een feest om te lezen, maar ook een boek waar kinderen echt wijzer van worden en dat ze bewapent met kennis.

Eerder werden al Terra Ultima van Raoul Deleo en Noah J. Stern en Schaduw van Toet van Lida Dijkstra en Djenné Fila genomineerd.

De jury bestaat uit schrijver en televisiemaker Abdelkader Benali (juryvoorzitter), Jeroen Dera, Jürgen Peeters, Marga Scholma en Annemarie Terhell.