‘Waarheid – koe – tegeltje’ is de titel boven het stuk van Marcel van Roosmalen in NRC Handelsblad over collega-columnist Clarence Seedorf (ex-voetballer, ex mislukt trainer). Directe aanleiding is de column van Seedorf waarin hij over het WK in Qatar:

Qatar heeft de afgelopen jaren op vele vlakken grote progressie gemaakt. Ook op het gebied van mensenrechten en de veiligheid van arbeidsmigranten. De Qatarezen doen hun best om het ook de supporters van over de hele wereld naar hun zin te maken, en het kan niet anders dan dat het weer een speciale voetbalmaand wordt, met de gebruikelijke sportieve verrassingen. Hopelijk wordt het één groot voetbalfeest.

Van Roosmalen is niet zo onder de indruk van de columnist:

Het gaf een inkijkje in de denkwereld van onze (ex-)topvoetballers, die anders dan vaak wordt beweerd veel dichter bij de gewone mensen staan dan de gemiddelde columnist van NRC. Ze hebben vaak net zo’n domme mening als de mensen waar ik dagelijks mee te maken heb.

Lees zijn column hier.