We snappen vandaag pas waarom Nina Nannini vrijdag niet blij was met onze 1 aprilgrap over NBD Biblion: ze hadden zelf een 1 aprilgrap die hierdoor wat minder uit de verf kwam. Op de site staat namelijk een vacature voor een ‘Growth Hacker’. De hele advertentie is doorspekt met Engelstalige termen en managementtaal. Nannini heeft geen interesse meer in recensenten, maar wel in iemand die het volgende kan:

Als Growth Hacker help jij onze productteams nieuwe value propositions vorm te geven, te valideren en na lancering te laten groeien. Onze aanpak is zo snel mogelijk een concept te toetsen door te bewijzen dat er vanuit de klant behoefte is aan het product of dienst. Dit doe je door aannames iteratief te testen met als doel de nieuwe proposities te valideren tot er een duidelijke product-market fit is bereikt.

Jij zit vervolgens ook aan de knoppen om groei en tractie te realiseren zodra een concept of product is gelanceerd. Jij maakt daarvoor gebruikt van de pirate funnel die je zodanig inricht dat jij alles goed kan meten. Jij bent een sparring partner voor de productteams en helpt ze de product & user experience te optimaliseren.

Je werkt binnen verschillende multidisciplinaire project- en productteams. Je bent onderdeel van het marketing team dat zich met name focust op de volgende fase in het ontwikkelproces: het lanceren en marketen van deze producten.

Een aantal van jouw verantwoordelijkheden:

  • Het beheren van een experimentenboard waarin je een backlog aan test-ideeën en de resultaten van eerdere testen bijhoudt
  • Het ontwerpen van simpele (papier)prototypes en landingpagina’s voor een quick & dirty validatie
  • Het continu monitoren en analyseren van de inkomende data om de Product Owners te voorzien van inzichten en advies
  • Het vinden en activeren van nieuwe (eind)gebruikers binnen de juiste doelgroep(en)

 

Dat is nog niet alles want:

Voor deze functie heb je in ieder geval een afgeronde hbo opleiding [sic] nodig, bij voorkeur in de richting van online marketing [sic]. Je bent uitstekend vaardig in de Nederlandse taal in woord en geschrift en je hebt goede redactionele vaardigheden.

Wie de hele 1 aprilgrap van NBD Biblion zelf wil zien, klikke hier.