In het radioprogramma De Taalstaat is vanochtend de winnaar van de 35e Woutertje Pieterse Prijs bekendgemaakt. Terra Ultima van Raoul Deleo en Noah J. Stern gingen er met de prijs vandoor. De Taalstaat werd voor de gelegenheid uitgezonden vanuit het Kinderboekenmuseum. De winnaars kregen een cheque ter waarde van 15.000 euro.

Het is een boek dat zich laat lezen als een ode aan de verbeeldingskracht en dat danst op de hoge golven van het avontuur tussen schijn en wezen. Een boek dat een onvergetelijke leeservaring biedt aan oude reizigers en jonge harten sneller laat kloppen. Een romantische verkenning die laat zien dat wetenschap en verbeelding prachtig hand in hand kunnen gaan. ‘Terra Ultima’ is een fabelachtig lees- en kijkboek om bij weg te dromen, een boek om serieus te nemen. Een boek ook, dat generaties samenbindt.

Naast Terra Ultima (Lannoo) nomineerde de jury Schaduw van Toet van Lida Dijkstra & Djenné Fila (Uitgeverij Luitingh-Sijthoff), Viruswereld van Marc ter Horst & Wendy Panders (Uitgeverij Gottmer), Zonder titel van Erna Sassen & Martijn van der Linden (Uitgeverij Leopold), de Meisjes van Annet Schaap (Em. Querido’s Uitgeverij) en De tunnel van Anna Woltz (Em. Querido’s Uitgeverij). De genomineerden ontvangen een bedrag van € 1.000,- per boek.

De jury bestond uit schrijver en televisiemaker Abdelkader Benali (juryvoorzitter), Jeroen Dera, Jürgen Peeters, Marga Scholma en Annemarie Terhell.

Bekijk het interview met de makers hier.

(foto © Annemarieke van der Togt)