Dat schrijvers via het Letterenfonds een beurs kunnen aanvragen is wel bekend, maar dat je als schrijver ook een ontwikkelbijdrage van maximaal 2.500 euro kunt aanvragen bij het Amarte Fonds is minder bekend.

Stichting Amarte Fonds biedt graag een springplank aan schrijvers met lef die hun praktijk willen ontwikkelen. Je kunt een aanvraag indienen voor een ontwikkelbijdrage van 2.500 euro. Deze aanvraagronde loopt tot 23 mei. Het kan best lastig zijn om na het verschijnen van je debuut, je volgende boek te gaan schrijven. Met de ontwikkelbijdrage van Amarte willen wij beginnende schrijvers stimuleren om die volgende stap te maken.

Amarte is in 2019 opgericht door een aantal particulieren dat de kunsten omarmt. Samen hebben zij besloten om financiële middelen beschikbaar te stellen aan makers in de disciplines theater, muziek, film, beeldende kunst en literatuur.

Naast financiële ondersteuning willen we onze aanvragers ook graag op andere manieren helpen. Dit doen we door hen te koppelen aan ‘experts’. Zou je graag in contact komen met iemand die met je meedenkt op het gebied van promotie, ondernemerschap, of financiën? Zoek je iemand die je feedback kan geven op je boek, of wil je graag eens een kop koffie drinken met een schrijver die je bewondert? Wij helpen je graag in het leggen van het eerste contact.

In 2022 organiseert Amarte elk kwartaal een aanvraagronde waarin schrijvers in de genres fictie, non-fictie, poëzie en kinderboek een aanvraag kunnen indienen voor een ontwikkelbijdrage van € 2.500. Op onze website vind je meer informatie: www.amarte.nl/literatuur.