Jan van Mersbergen debuteerde in 2001 bij Meulenhoff (1), maar vertrok na de grote uittocht van auteurs bij die uitgeverij naar het net opgericht Cossee (2). Bij Cossee verschijnen de romans van Van Mersbergen. Vanaf 2014 komt er vaart in het oeuvre als Van Mersbergen 1 of 2 boeken per jaar schrijft. In 2016 is dat een verboeking van een film bij uitgeverij Aerial (3). In 2017 komen daar thrillers bij onder de naam Frederik Baas bij Ambo|Anthos (4). In 2018 (de romanproductie bij Cossee loopt gewoon door) verschijnt er een boekje over vaderschap bij Thomas Rap (5), een kinderboek in 2021 bij Rubinstein (6), een autobiografisch boek in 2022 bij Lebowski (7) en voor dit najaar is een boek over carnaval bij Nijgh & Van Ditmar (8) aangekondigd waar hij ‘dé carnavalsconnaisseur van Nederland’ genoemd wordt.

Op naar een record.