Bastiaan Bommeljé van boekhandel Bijleveld in Utrecht treedt toe tot de Boekenraad van de Volkskrant. Een fijn vooruitzicht, want de oud-hoofdredacteur van Hollands Maandblad is niet direct geïnteresseerd in bestsellers en hypes. Het Times Literary Supplement en The New York Review of Books zijn de boekenbijlagen die Bommeljé het liefst leest. Over de Nederlandse bijlagen is hij minder positief:

Het zou zeker helpen als het niveau van krantenrecensies en boekenbijlagen wat hoger zou zijn. Eerlijk gezegd wankelen die nu te vaak tussen infantiel en incompetent. Ik ben ook een tegenstander van het hijgerig publiceren van een top-60 of top-10. De breedheid van het boekenvak laat zich niet vangen in horse race journalism.

We kijken nu al uit naar de eerste bijdrage bij de Boekenraad waar hij gevraagd zal worden naar de top 10 van zijn winkel.