Nu gratis te downloaden als e-book of PDF: Woede van Salman Rushdie, het Boekenweekgeschenk uit 2001. Op de site van Hebban vind je de link.

Woede is de titel van het Boekenweekgeschenk van Salman Rushdie uit 2001. Na de aanslag op zijn leven vorige week overheersen zowel woede als een gevoel van machteloosheid. Dat iemand geprobeerd heeft een schrijver en voorvechter van het vrije woord monddood te maken, is verschrikkelijk. Bedreiging en geweld zijn nooit een oplossing. Inmiddels weten we dat Rushdie de aanslag waarschijnlijk overleeft. Laten we er samen voor staan dat de pen machtiger blijft dan het zwaard en zijn werk herlezen. Zijn Boekenweekgeschenk is daarom vanaf nu voor iedereen digitaal beschikbaar.

De Hebban-community heeft overigens slechts twee en een halve ster over voor het boek Woede.