Zoals iedereen weet kun je kinderen beter bereiken via McDonald’s dan via Scholen en daarom stuurde de CPNB vandaag een juichend persbericht over de komende Kinderboekenweek waarbij de fastfoodketen een bibliotheeklidmaatschap bij de Happy Meal stopt. Heel veel hoeft dat de multinational niet te kosten, want een bibliotheekpasje voor jongeren onder de 18 jaar is gratis.

Annemarie Swijtink, Managing Director McDonald’s Nederland: ‘Sinds 2019 biedt McDonald’s kinderen de keuze tussen een speeltje of een boekje. Tijdens de Kinderboekenweek in 2020 hebben we onze krachten gebundeld met CPNB, om lezen nog leuker en toegankelijker te maken. Samen met CPNB zetten we dit jaar nog een stap, door samen te werken met de Bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek. Zo laten we zien dat we nauw betrokken zijn als goede buur in de omgeving van onze restaurants.’

In het persbericht staat niet hoeveel miljoenen McDonald’s aan de bibliotheken doneert om nieuwe kinderboeken te kopen.