Nog zes boeken maken kans op de Booker Prize 2022. Dat zijn:

Glory, NoViolet Bulawayo (Zimbabwean), (Chatto & Windus, Vintage, Penguin Random House)
The Trees, Percival Everett (American), (Influx Press)
Treacle Walker, Alan Garner (British), (4th Estate, HarperCollins)
The Seven Moons of Maali Almeida, Shehan Karunatilaka (Sri Lankan), (Sort of Books)
Small Things Like These, Claire Keegan (Irish), (Faber)
Oh William!, Elizabeth Strout (American), (Viking, Penguin General, Penguin Random House)

De jury merkt over deze boeken het volgende op: dat ze ‘set in different places at different times [and] are all about events that in some measure happen everywhere, and concern us all’ wat niet een heel revolutionaire manier is om verschillende boeken te beschrijven. Dat de verhouding man-vrouw gelijk is en de schrijvers van vier continenten en uit vijf verschillende landen komen noemt de jury als pluspunt. Alan Garner is met zijn 88 jaar (op de dag van de uitreiking) de oudste genomineerde ooit. Hij moet tot 17 oktober wachten of zijn verjaardag een extra gouden tintje krijgt.