In Tivoli werd vanavond een speciaal programma gemaakt rond het 25-jarig schrijverschap van Arthur Japin. Eerder op de dag werd Japin al tijdens de soundcheck verrast door burgemeester Sharon Dijksma die de schrijver de Orde van de Nederlandse Leeuw opspelde. Japin had al zo’n vermoeden dat er iets stond te gebeuren, zei hij in het interview met Mieke van der Weij, omdat partner Lex er bij hem op had aangedrongen om alvast zijn nette jasje aan te doen.

In Mijn verzonnen familie dat vanavond centraal stond wordt een caleidoscopisch beeld geschetst van het leven en werk van Japin aan de hand van foto’s en documenten. Het boek vormt niet het sluitstuk van zijn oeuvre, want Japin is al weer bezig met een volgende roman.

In de zaal zaten onder meer Joop en Janine van den Ende, Michiel van Erp, Onno Blom, Paul Haenen en Dammie van der Geest. Dan Afrifa, Ingmar Heytze, pianist Daria den Bercken en Karin Bloemen verzorgden gastoptredens.