Willem van Oranje maakt een comeback in de bestsellerlijst. Nadat René van Stipriaan vorige week niet alleen de Libris Geschiedenis Prijs won, maar ook de Nederlandse Biografieprijs is De Zwijger weer terug in de bestsellerlijst. De biografie staat nu op 15, hoger dan ooit. Op 49 vinden we nog een opmerkelijke terugkomt: Aleksandra van Lisa Weeda. Nieuw binnen op 35 is de bundel Puntgaaf van Kees Stip, samengesteld door Ivo de Wijs voor de dundrukreeks van Van Oorschot.

In de top 10 is Thomas Olde Heuvelt binnengekomen met November. Hij wordt op de voet gevolgd door Leon de Winter met Het lied van Europa. Arthur Japin
staat in de 11e weel met Wat stilte wil op 40 en twee plaatsen lager staat Nobelprijswinnaar Annie Ernaux met De jaren.

De rode lantaarnpositie wordt deze week ingenomen door Jan Brokken die op plek 60 staat met De kampschilders.